Mere hård kørsel i London – opdateret

Anden dagen af ABB FIA Formula E World Championship bød på mere hård kørsel blandt de 22 konkurrenter, på banen indenfor og udenfor ExCeL Arena.

Gårsdagens vinder Jake Dennis havde taget Pole for anden dag i træk for Avalanche Andretti, foran Lucas di Grassi i ROKiT Venturi Racing, Antonio Giovinazzi i Dragon/Penske, Antonio Felix da Costa i DS Techeetah, Nyck de Vries i Mercedes-EQ, Sebastien Buemi i Nissan e.dams, Nick Cassidy i Envision Racing, Oliver Askew i Avalanche Andretti, Maximilian Günther i Nissan e.dams, og Jean-Eric Vergne på P10 i DS Techeetah.

Mesterskabsførende Stoffel Vandoorne startede helt tilbage på 13. pladsen, efter en skidt kvalifikation af belgieren.

Dommerne gik dog i gang med at give straffe efter kvalen, hvor Askew var kørt over den hvide linje i pitudkørslen, og dermed mistede 3 pladser. Det sendte Oliver Rowland frem på P10 i stedet, og Askew på P11.

2022 SABIC London E-Prix Race 2 start

Starten af løbet gik godt i de første sving, inden Oliver Rowland fik sig lidt af en flyvetur, efter et skub fra Askew. Det kunne bilen ikke holde til, og lokalfavoritten Rowland var derfor ude af løbet, men fik dog bilen humpet tilbage til pitten, så vi undgik Safety Car.

Pascal Wehrlein og Vandoorne ramte også hinanden på første omgang, men uden nævneværdige skader på bilerne.

Vergne hold stille ude på banen, og dermed var hans mesterskabschancer slut. Det udløste en Safety Car, for at få den bil løftet i sikkerhed. JEV fik dog liv i bilen igen, men måtte pitte på grund af skaderne. Dan Ticktum var også ude af løbet, efter at have ramt muren på første omgang.

Safety Car perioden blev dog brugt til at samle vragdele op, som lå flere steder på banen.

Løbet blev genoptaget med 37 minutter + en omgang tilbage + den ekstra tid, som Safety Car perioden ville udløse.

Nyck de Vries var den første kører til at aktivere den første portion af Attack Mode. Dagens løb bød på 3 gange Attack Mode med 4 minutter per gang.

Der var lidt skubberi mellem Maximilian Günther og Oliver Askew.

Stoffel Vandoorne & Oliver Turvey

Giovinazzi kørte side om side med da Costa gennem Sving 1 og 2, hvilket de Vries udnyttede til at komme forbi portugiseren.

Det lykkedes da Costa at aktivere Attack Mode uden at miste en plads til bagvedkørende Buemi.

Cassidy måtte køre i pit, på grund af en punktering. Han vendte dog tilbage på banen, da han havde fået et nyt dæk på.

Askew fik en Drive-through for kontakten med Rowland på første omgang.

Giovinazzi fik også en Drive-through, da han havde brugt for meget strøm ude på banen.

Di Grassi aktiverede Attack Mode for anden gang i løbet, netop som førende Dennis løb tør. Det var dog ikke noget som gav brasilianeren nogen fordel, da han ikke kunne komme forbi englænderen.

Stoffel Vandoorne, Lucas di Grassi, Mitch Evans, Edoardo Mortara og Jean-Eric Vergne var de fem kørere, som fik Fan Boost i dagens løb.

Dennis mistede føringen af løbet, da han var inde for at aktivere Attack Mode, men havde fire minutter til at komme forbi di Grassi igen.

Antonio Giovinazzi

Der var ved at opstå et tog bag de Vries, da da Costa og Evans lå helt oppe under bagvingen på hollænderen. Alt imens havde Vandoorne fået kørt sig frem til 6. pladsen i løbet, og lå lige efter førnævnte gruppe.

Det lykkedes ikke Dennis at komme forbi di Grassi, inden brasilianeren igen tog Attack Mode – få sekunder før Attack Mode løb ud for Dennis.

Mitch Evans kom forbi Antonio Felix da Costa, i kampen om 4. pladsen.

Det lykkedes Dennis at holde sig foran di Grassi gennem hele Attack Mode perioden – og kunne derfor aktivere den på egen hånd, fra føring af løbet, når han ønskede.

Edoardo Mortara fik en 5 sekunders tidsstraf for at have haft kontakt med Maximilian Günther tidligere i løbet.

2022 SABIC London E-Prix Race

Mortara forsøgte et sent dyk på Bird, men endte med at spinne rundt på egen hånd, da han fik låst baghjulene.

Antonio Giovinazzi fik en 5 sekunders tidsstraf for kontakt med Antonio Felix da Costa tidligere i løbet. Dermed blev en skidt dag kun endnu værre.

Dennis tog sit sidste Attack mode med 8 minutter tilbage af løbet, og flettede ind mellem di Grassi og de Vries, men havde som eneste kører fordelen af ekstra kræfter.

Der blev lagt 3 minutter ekstra på løbet, grundet Safety Car perioden tidligere i løbet.

Det lykkedes ikke Dennis at komme forbi, inden de ekstra kræfter på raceren var sluppet op. Faktisk opbyggede di Grassi et endnu større forspring.

Der var drama for Evans med få minutter tilbage af løbet. Newzealænderen holdt pludselig stille i afkørselsområdet i chikanen på baglangsiden. Han fik liv i raceren igen, men faldt langt tilbage i feltet, inden han pittede. Det var et kæmpe boost til Vandoorne i mesterskabet.

Lucas di Grassi

Lucas di Grassi vandt løbet i overbevisende stil, foran Jake Dennis, Nyck de Vries, Stoffel Vandoorne, Antonio Felix da Costa, Sebastien Buemi, Robin Frijns, Sam Bird, Sergio Sette Camara, og Pascal Wehrlein på P10.

Stoffel Vandoorne har udbygget føringen i Kørermesterskabet til hele 36 point, foran Mitch Evans, og Edoardo Mortara, som er de to sidste, som i teorien kan blive mestre. Jean-Eric Vergne, Antonio Felix da Costa og Lucas di Grassi er allesammen for mange point bagude.

Mercedes-EQ har fortsat første pladsen i Teammesterskabet, foran ROKiT Venturi Racing, mens DS Techeetah faldt tilbage på 3. pladsen, foran Jaguar TCS Racing og Envision Racing.

Sæsonens to sidste afdelinger i ABB FIA Formula E World Championship køres på gaderne i Seoul i Sydkorea den 13. og 14. august 2022.

Opdatering

Efter løbet fik Oliver Askew en 5 sekunders tidsstraf for at have kørt Maximilian Günther af banen, tidligt i løbet. Askew var dog i forvejen udgået af løbet. Sam Bird fik en 5 sekunders tidsstraf, for at have ramt Pascal Wehrlein mod slutningen af løbet. Det kostede ikke englænderen nogen placering, da han var tilpas langt foran Sette Camara, til kunne holde fast i P8.